Wanneer ben je een antisemiet?

Wanneer ben je een antisemiet?

De term Semieten wordt gebruikt voor Arameeërs, Akkadiërs, Feniciërs, Hebreeën en Arabieren. Antisemieten zijn dus mensen die tegen Arameeërs, Akkadiërs, Feniciërs, Hebreeën èn dus ook tegen Arabieren zouden moeten zijn. Maar zo wordt het vandaag de dag niet uitgelegd.

Antisemieten hebben alleen een hekel aan Joden. Het is ook gemakkelijk om Joden als doel te nemen. De geschiedenis wijst namelijk uit dat onschuldigen de best gekwalificeerde slachtoffers zijn om je woede op te koelen. Ze staan er ook niet om bekend dat zij in het verleden veel tegenstand hebben geboden. Vluchten was eigenlijk de enige optie. Daarom is het al eeuwen een volk dat in alle landen van de wereld in kleine groepjes leeft zonder eigen politie of leger. Makkelijke prooi dus, net als de kinderen die gepest worden op school.

Een antisemiet ziet vaak het verschil niet ziet tussen een Israëlisch staatsburger en een Jood.

Er zijn namelijk ruim 7.000.000 Israëlische staatsburgers die uit werkelijk alle landen – Japan, India, China, Rusland, Argentinië, Canada , Australië, enz. enz. – van de wereld geëmigreerd zijn naar Israel. Ze zijn blank, zwart, geel, bruin en hebben alle uiterlijke verschijningsvorme die je maar bedenken kunt. 2.000.000 daarvan hebben geen Joodse voorouders en zijn dus geen Joden. Ik denk dat Israël het land is met de meeste verschillende bevolkingsgroepen ter wereld.

Een antisemiet scheert al deze bevolkingsgroepen over één kam. Jood of niet-Jood, gelovig of niet, Zuid-Afrikaan of Inuit, Nieuw-Zeelander of Arubaan. Ze schelden ze uit in antisemitische woorden en gebaren, om allerlei redenen maar ook vaak omdat ze tegen de politiek van de democratische staat Israël zijn.

Natuurlijk heeft iedereen het recht om een politieke situatie goed of af te keuren. Je mag het hartgrondig oneens zijn met de Israëlische politiek maar doe dat dan op politiek niveau en niet door een bevolkingsgroep te beledigen.

Het grappige is dat er ook nog zo’n 12.000.000 Joden zijn die niet in Israël wonen.