Verhaal van Fritz Mohr, Alice Mohr-May en hun dochtertje Renate Mohr

Burgvlietkade 79, Gouda

Op dit adres woonden Fritz Mohr (42), geboren in Schweinfurt, Alice Mohr-May (39) geboren in Bochum en hun dochtertje Renate Mohr (9), geboren in Rotterdam in 1934. Ze woonden een jaar op de Burgvlietkade.

Fritz Mohr was vertegenwoordiger, maar staat ook vermeld als kousenreparateur. In 1931 trouwden Fritz en Alice in Berlijn. Twee jaar later arriveerde het echtpaar in Rotterdam, daar woonden Alice’s ouders al. In 1934 werd hier dochtertje Renate geboren, vervolgens gingen ze naar Den Haag.

Begin 1941 Gouda kwam het gezinnetje in de Sophiastraat wonen, een half jaar later verhuisden ze naar de Burgvlietkade 79. Oma Alice Mohr-Kitzinger (65) de moeder van Fritz, woonde op dat moment ook vlakbij in Gouda.

Begin oktober 1942 werden Fritz, Alice, Renate en oma Alice door de politie opgepakt en overgebracht naar Amsterdam. Vandaar moesten ze direct door naar Westerbork. Daar werden Fritz, Alice en Renate ruim een half jaar vastgehouden. Toen volgde hun deportatie naar Sobibor, waar ze direct na aankomst op 28 mei werden vermoord. Oma Alice was toen al lang vermoord in Auschwitz eind oktober 1942.