Bestuur

Het huidige bestuur bestaat uit de volgende leden:

Donald Pagrach

Sinds 2002 ben ik al bestuurslid en in 2008 werd ik voorzitter.
Ik woon met heel veel plezier in de binnenstad. Nu ben ik met pensioen en actief als bestuurder (geweest) van profit en non-profit organisaties. Ik heb twee prachtige kleinkinderen bij een minstens zo mooie dochter.

Donald Pagrach

Voorzitter
Monica Maassen

Al 28 jaar Gouwenaar, heerlijk dichtbij Reeuwijkse plassen en Goudse Hout. Ik heb drie kinderen en een kleinkind. Bij Oxfam Novib help ik de wereld eerlijker en rechtvaardiger te maken. Sinds 2012 secretaris. Medeoprichter van de groep Gouda Verwelkomt
Vluchtelingen/Ontmoetingscafe en vrijwilliger bij Goudasfalt.

Monica Maassen

Secretaris
Theo de Jong

Geboren Fries, gewoond in Amsterdam, nu al bijna 30 jaar Gouwenees. Als historicus en antropoloog gespecialiseerd in de slavernij geschiedenis. Al 40 jaar in Schoonhoven docent geschiedenis en maatschappijleer. Getrouwd met Ingeborg van Dee. Drie zonen: een
historicus, biomedicus en producer/dj.

Theo de Jong

Educatie & Voorlichting
lex

Geboren en getogen Amsterdammer, maar nu al aardig wat jaar tevreden Gouwenaar samen met vrouw en zoon. In 2021 toegetreden tot het bestuur. Werkzaam als management consultant en trainer voor grote bedrijven op het gebied van projectmatig werken.

Lex van der Helm

Penningmeester
Soesja Citroen

Sinds 2010 bestuurslid belast met de plaatsing van Stolpersteine. In mei 2020 verscheen mijn boek ’Hier Woonden - Stolpersteine Gouda’ over leven en lot van de vermoorde Goudse Joden. In 1979 afgestudeerd als sociaal-psycholoog. In 1980 begon mijn carrière als jazz-zangeres/songwriter.

Soesja Citroen

Stolpersteine
Tsedaka logo

Tsedaka is als zelfstandige stichting een samenwerking aangegaan met het Metaheerhuis.

Tsedaka

De bestuursleden ontvangen een hele grote beloning in de vorm van erkenning en waardering.