Hoe kijkt het Jodendom aan tegen de figuur van Jezus?

Ruim 2000 jaar geleden werd Jezus geboren. Een kind van Joodse ouders, dus zelf ook een Jood. Hij was maar 33 jaar toen hij gekruisigd werd. In die laatste 3 jaar van zijn leven heeft hij zo veel wonderen verricht dat zijn volgelingen in hem de zoon van G’d zagen. Uiteindelijk is Paulus, een van de volgelingen van Jezus, de grondlegger van het Christendom geworden. Jezus zelf heeft hooguit de aanzet hiervoor gegeven maar was zelf geen Christen want dat bestond toen nog niet.

Rabbijn Evers (Reformatorisch Dagblad, apr 2009): “Ik stem in met wat opperrabbijn Meir Just ooit zei: Jezus was een sociaalreligieus hervormer. De Romeinen hebben hem om het leven gebracht, zoals dat met vele duizenden Joden onder hun regime gebeurde.”

Rabbijn Evers voegt daar de volgende beeldspraak aan toe: “Christenen hebben de cheque die de profeten  in hun geschriften aanreiken, ongeveer 2000 jaar geleden ingewisseld. Alles is volgens hen in Jezus vervuld. Joden geloven dat niet. Daarom houden zij de cheque zorgvuldig in bewaring.”

Meer over Jezus Christus: https://wikikids.nl/Jezus_Christus